skip to Main Content

TILLSKÄRARAKADEMIN PLOCKAR UPP TRÅDEN

Kring förra sekelskiftet blomstrade textilnäringen i Gamlestadens Fabriker. Nu finns Tillskärarakademin i det gamla industriområdet, med modeutbildningar som spinner vidare på det historiska arvet.

I områdets äldsta och kanske vackraste hus trimmas framtidens stjärnor inom mode och scenkostym. Här huserar Tillskärarakademin, en skola som erbjuder fyra yrkeshögskoleutbildningar och en förberedande utbildning inom mode.

Tidigare studenter återfinns inom hela den svenska modeindustrin. Många startar även egna företag. Totalt finns 82 studenter på skolan, som förutom heltidsutbildningar även erbjuder kortare kurser på kvällar och helger.

”Vi har två spetsutbildningar som bara finns här. Vi utbildar modister med världen som arbetsfält. Och utbildningen Scenkostym som lär ut klädsömnad för teater, opera och film.”

Sofia Höfvner Skogh, rektor på Tillskärarakademin

VÄLBESÖKT EXAMENSUTSTÄLLNING

Den årliga examensutställningen och modevisningen på torgplatsen vid fabrikerna brukar väcka stor uppmärksamhet. Den 26 maj var det dags för 2018 års visning, ett evenemang som lockade många besökare. Håll utkik efter nästa års examensutställning i Gamlestadens Fabriker!

MÖT ENTREPRENÖREN BAKOM EASY LIVING

MÖT ENTREPRENÖREN BAKOM EASY LIVING

I hjärtat av Gamlestadens Fabriker ligger secondhandbutiken Easy Living. Ett eldorado för alla som vill fylla hemmet med historia. Möblerna i butiken är noga utvalda av butikens ägare Felix Sjöström. Att Easy Living hamnade i Gamlestaden är ingen slump. Ägaren… Läs mer

EN MÖTESPLATS FÖR ENTREPRENÖRER? YESBOX!

EN MÖTESPLATS FÖR ENTREPRENÖRER? YESBOX!

Vill du ta steget från nja-lådan till ja-lådan? Mitt emot Easy Living ligger Yesbox, Göteborgs nya mötesplats för entreprenörer och innovatörer. På Yesbox samarbetar totalt elva organisationer för att förverkliga göteborgarnas idéer och starta eget-drömmar. Inkubatorsatsningen är resultatet av en… Läs mer

Back To Top