skip to Main Content

MÖT ENTREPRENÖREN BAKOM EASY LIVING

I hjärtat av Gamlestadens Fabriker ligger secondhandbutiken Easy Living. Ett eldorado för alla som vill fylla hemmet med historia. Möblerna i butiken är noga utvalda av butikens ägare Felix Sjöström.

Att Easy Living hamnade i Gamlestaden är ingen slump. Ägaren Felix Sjöström menar att det händer mycket spännande i området, och framförallt i Gamlestadens Fabriker. Nu ser han hur intressanta aktörer och verksamheter söker sig till stadens mest lovande hörn.

– Närheten till slakthusområdet, som genomgår en liknande resa, borgar för en god framtid för alla som etablerar sig och är delaktiga i utvecklingen av området, säger Felix Sjöström.

SECONDHAND I FÖRSTA HAND

Sedan i våras tjänar Easy Living även som galleri, där konstnärer kan ställa ut sina alster. Snart kommer Felix även att kunna erbjuda kunderna espresso från den sprillans nya maskinen. Och i höst drar Gamlestadens marknad igång, en klassisk loppis av typen hyr-en-plats-och-sälj-dina-grejer.

– Sista helgen i augusti drar vi igång marknaden i en av B2-husets större lokaler. Gamlestadens marknad kommer att äga rum första och sista helgen varje månad, säger Felix Sjöström.

EN MÖTESPLATS FÖR ENTREPRENÖRER? YESBOX!

EN MÖTESPLATS FÖR ENTREPRENÖRER? YESBOX!

Vill du ta steget från nja-lådan till ja-lådan? Mitt emot Easy Living ligger Yesbox, Göteborgs nya mötesplats för entreprenörer och innovatörer. På Yesbox samarbetar totalt elva organisationer för att förverkliga göteborgarnas idéer och starta eget-drömmar. Inkubatorsatsningen är resultatet av en… Läs mer

TILLSKÄRARAKADEMIN PLOCKAR UPP TRÅDEN

TILLSKÄRARAKADEMIN PLOCKAR UPP TRÅDEN

Kring förra sekelskiftet blomstrade textilnäringen i Gamlestadens Fabriker. Nu finns Tillskärarakademin i det gamla industriområdet, med modeutbildningar som spinner vidare på det historiska arvet. I områdets äldsta och kanske vackraste hus trimmas framtidens stjärnor inom mode och scenkostym. Här huserar… Läs mer

Back To Top