skip to Main Content

Välkommen till Gårda!

Gårda är en av platserna i Göteborg som just nu genomgår en omfattande omvandling. Området ligger strategiskt väl till för både cyklister och när- och långpendlare via E6 och E20. Vid Svingeln tar du buss eller spårvagn och det är promenadavstånd till Centralstationen och Friggagatans kafé- och restaurangutbud. Perfekt med andra ord.

Var åt du i går då?

Svaret är: i Gårda! Det finns nämligen en hel del att välja på i närheten av Gårda Vesta, inte minst på Friggagatan. Och det handlar inte bara mat, området har på riktigt mycket att välja på, från knivsliperi och cykelhandel till äventyrsbutik och skivaffär. Gatan påminner faktiskt en del om Andra Långgatan och hade precis som den ett något skamfilat rykte förr, men har fått ett rejält lyft de senaste åren och är fortfarande i utveckling. Här händer det grejer.

Att gå i Gårda

Gårda Vesta ligger i den allra nordligaste delen av Norra Gårda. Att ta sig till sydspetsen är en promenad på 2 kilometer, fram och tillbaka tar det ungefär en trekvart. Följ gångbanan längs Fattighusån så får du en fin promenad, eller ta en springtur om du föredrar det. Vill du inte gå riktigt lika långt kanske en bensträckare till och runt Burgårdsparken kan vara något? Nöjer du dig med promenaden till och från lunchställena på Friggagatan blir promenaden kort. Men det är ju å andra sidan trevligt att ha “allt” runt hörnet.

Back To Top